Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول جهادی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون گفت: گروه جهادی شهید نعمت الله ابوالحسنی در مناطق محروم کازرون بیش از ۱۵۰ راس دام را به صورت رایگان درمان کردند.

فرید هاشمی، مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گروه جهادی این دانشکده در قالب گروه جهادی شهید نعمت الله ابوالحسنی به مناطق محروم شهرستان کازرون خدمت رسانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی مطرح کرد: خدمات دامپزشکی با استفاده از تجهیزات کلینیکی سیّار و ارائه خدمات درمانی به دام‌های بزرگ، کوچک و طیور در مناطق محروم روستا‌های ملااره و فامور عرب از توابع بخش جره و بالاده شهرستان کازرون، در جهت کمک رسانی به مناطق محروم عشایر و دامداران صورت گرفت.

مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون تصریح کرد: از جمله اقدامات صورت گرفته توسط این گروه جهادی می‌توان به معاینه، درمان، جراحی، واکسن، توزیع دارو و سم پاشی برای دام‌های بزرگ، کوچک و طیور اشاره کرد.
وی گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته آموزش مردم به جهت آگاهی ترک عادت‌های اشتباه، درمان‌های خودسرانه و بدون نسخه دکتر و پیشگیری از بیماری‌ها برای جلوگیری از خسارت‌های جبران نشدنی بوده است.
هاشمی یادآور شد: اغلب مشکلات دام ها، مربوط به بیماری‌های انگلی پوستی به خصوص کنه‌ها بود که خود ناقلین اصلی انگل‌های درونی دیگر همچون تک یاخته‌ها است.
مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون در ادامه تاکید کرد: اغلب دام‌ها به علت چرای مرتعی با کیفیت کم در این مناطق و فصل سال، مثل کاه، عدم استفاده از یونجه و کنسانتره و مواد مکمل غذایی و همراه شدن با زمان شیوع این نوع انگل ها، عدم پیشگیری از شیوع انگل‌ها وسم پاشی مناسب موجب سوء تغذیه و کمبود شد. این خود عاملی است که موجب ضعیف شدن تخمدان و ضعف سیستم ایمنی و باروری دام‌ها می‌گردد.
وی افزود: دانشجویان و اساتید جهادی دامپزشکی در روستا‌ها سعی کردند که با ارائه آگاهی و آموزش‌های لازم به مردم در جهت رفع مشکلات موجود قدم نهاده و درمان مشکلات انگلی کنه‌ای و تنفسی که به دلیل عدم پیشگیری و سم پاشی مناسب و نامناسب بودن جایگاه از لحاظ تهویه و گرد و غبار، بسیاری از دام‌های منطقه را درگیر کرده بود و توزیع رایگان دارو از دیگر اقدامات جهاد گرانه در این مناطق بود.

مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون خاطرنشان کرد: در این مدت تلاش شد تا مشکلات پوستی و ناباروری که به علت عدم پیشگیری، درمان و تغذیه مناسب دام ها، سیکل فحلی که به سمت آنستروس رفته بود، درمان گردد.
وی گفت: عمده‌ترین بیماری بین دام‌های این منطقه تیلریوز بود؛ این بیماری توسط کنه HYALOMMA انتقال می‌یابد. با استفاده از سم کمری FLUMETRINE تمام دام‌های منطقه سم پاشی شدند و برای موارد حاد درمان و نسخه نویسی انجام شد.
هاشمی بیان کرد: در طی این اردو‌ها بیش از ۱۵۰ راس دام گوسفند و بز، بیش از ۳۰ راس گاو و تلیسه و ۱۰۰۰ قطعه انواع ماکیان به صورت رایگان مورد ویزیت، درمان و تزریق واکسن قرار گرفتند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اردوی جهادی مناطق محروم بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۹۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: بارندگی‌ها و آب حاصل از باران شرایط را برای زیست پشه‌های آنوفل و بیماری مالاریا در بلوچستان فراهم کرده بنابراین سیل زدگان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند.

ایرج ضاربان امروز در بازدید از مناطق سیل زده چابهار اظهار کرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چون مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • با مشارکت ۱۰هزار گروه جهادی بیش از ۲۰هزار پروژه در مناطق محروم اجرایی خواهد شد
  • اعزام ۹۷ گروه جهادی در هفته بسیج سازندگی به مناطق کم برخوردار/اجرای ۱۱۰ برنامه به مناسبت هفته بسیج سازندگی در کازرون
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز